Voordat we aan een wedstrijddag beginnen moeten er al een aantal zaken geregeld worden. De catering moet worden ingeslagen en de raceruimte en baan moeten worden schoongemaakt. Omdat onze wedstrijddag vroeger begint dan voorheen, wordt dit nu allemaal op de vrijdag voor de race gedaan. Het inkopen van de catering is niet zo heel erg spannend, het schoonmaken van de baan is echter meer werk.
Er wordt begonnen met de vloer van ons racehonk te vegen en de baan te stofzuigen. Daarna wordt de hele baan met een vochtige doek afgenomen. Omdat we met een een vochtige doek over de litzen (stroomgeleiders) zijn gegaan, worden deze daarna met wasbenzine schoongemaakt.
Nadat de baan is opgedroogd worden er een aantal ronden gereden. Voordat het zover is wordt alles aangesloten zodat we stroom op de baan hebben. Daarna wordt eerst met een beetje contact vloeistof op de slepers gereden, gevolgd door 50 ronden per spoor om grip op de baan te krijgen. Als dit allemaal is gebeurd wordt de rest wat we nodig hebben klaargezet en opgebouwd en zijn we 1,5 uur verder.
Edje.
een bekend verhaal!! En dat voor een baan van 30m met 3 sporen hahaha!
BeantwoordenVerwijderen