zaterdag 13 oktober 2018

Tweede race Zooitje Ongeregeld

De tweede race van het Zooitje Ongeregeld is alweer verreden. Op het programma stonden de NSR GT3 klasse, gevolgd door de tweede ronde van het Crazy Race kampioenschap. Met zes rijders aan de start werd het een drukke bedoening en werd er eerder dan normaal gestart, om zo toch 50 ronden per race te kunnen rijden. Patrick reed vandaag voor de eerste keer met het ZO mee en kwam aan de start met de ROAL Motorsport BMW Z4 van E&L Slotracing. Geert reed met de Corvette C6R en Edje met de Beachdean Astom Martin van E&L Slotracing. Arjan koos de Oryx Audi R8, en Paul en Robert reden beiden met een Corvette C7R. Het concept was hetzelfde als altijd, 50 ronden per race, 50 punten voor een overwinning en 30 punten voor een tweede plaats, met een punt aftrek voor iedere keer dat je auto uit de baan vloog.

Robert, Geert en Edje gingen meteen voortvarend van start en wonnen hun eerste races, maar het verschil werd in deze eerste serie heats gemaakt, Robert vloog namelijk twee keer uit de baan. Het was Edje die al z'n races wist te winnen, Robert moest alleen voor Edje buigen, met nog een extra uitvlieger en Paul wist van zowel Geert, Arjan en Patrick te winnen en moest alleen Edje en Robert voor zich dulden.

Na de pauze, met broodjes knak, werd begonnen aan de tweede serie races. Edje bleef foutloos rijden, maar moest dit keer z'n meerdere erkennen in Robert, het herstellen van de griep hielp niet echt, want twee auto's in het gezichtsveld houden werd net te veel, waardoor Edje even gas terug nam. Hij kwam nog wel dichterbij maar Robert, die vandaag ijzersterk reed, won de race. Het was Edje die tot na die race nog geen uitvlieger had laten noteren en hij moest alleen nog van Paul winnen, die op baan twee toch te verslaan moest zijn. Paul besliste echter anders en gaf Edje zeer goed partij, waardoor Edje tot twee keer toe uit de baan vloog. Hierdoor werd de missie nu, Paul verslaan en niet meer uit de baan vliegen, dit lukte allebei, maar ook alleen omdat Paul een paar foutjes maakte. Hierdoor werd Edje winnaar met 1 punt meer dan Robert, Paul werd mooi derde. Geert, Arjan en Patrick volgden op respectabele afstand, maar konden tegen het geweld van de andere drie geen vuist maken. Geert had een mindere dag en Arjan heeft niet echt geluk met z'n auto's. Patrick hoeft zich voor de eerste deelname absoluut niet te schamen, hij reed netjes, probeerde in de baan te blijven en reed af en toe dezelfde rondetijden als Arjan, dat gaat dus alleen maar beter worden.

Uitslag NSR GT3:

1. Edje 478 punten; 2. Robert 477 punten; 3. Paul 418 punten; 4. Geert 376 punten; 5. Arjan 337 punten; 6. Patrick 279 punten

Een mooi veld GT3 auto's bij elkaar.

Stand baankampioenschap:

1. 1. Edje 50 punten uit 2 races; 2. Robert en Paul 44 punten uit 2 races; 4. Geert 40 punten uit 2 races; 5. Arjan 38 punten uit 2 races; 6. Patrick 18 punten uit 1 race

De dag werd afgesloten met de tweede Crazy Race van het seizoen. Het concept is simpel, we rijden met twee Scalextric Nascar auto's, die op een vaste baan staan. De races duren 1,5 minuut en wie uit de baan vliegt is meteen uit de race. degene die de meeste ronden rijdt is vervolgens de winnaar. Er wordt gestart naar de stand in het kampioenschap en zodoende moest Edje het in de eerste tegen Arjan opnemen. De eerste race is altijd moeilijk, je moet de lat hoog leggen, maar mag niet uit de baan vliegen. Edje kwam tot 17 ronden en 13 baanstukken en Arjan tot 17,07 ronden. Iedereen reed in de 17 ronden, behalve Patrick, die vloog helaas twee keer vroegtijdig uit de baan. In de laatste race reden Geert en Edje dermate goed dat ze meteen de eerste en tweede plaats voor zich opeisten, Edje kwam in totaal op 35,01 ronden, Geert op 34,38 ronden, dat is drie baanstukken minder en Paul werd derde met 34,22 baanstukken.

Uitslag Crazy Race:

1. Edje 35,10 ronden; 2. Geert 34, 38 ronden; 3. Paul 34,22 ronden; 4. Robert 34,17 ronden; 5. Arjan 34,15 ronden; 6. Patrick 15,10 ronden.

Stand Crazy Race kampioenschap:

1. Edje 20 punten uit 2 races; 2. Geert 18 punten uit 2 races; 3. Paul 15 punten uit 2 races; 4. Arjan 14 punten uit 2 races; 5. Robert 13 punten uit 2 races; 6. Patrick 5 punten uit 1 race.

Het was weer een gezellig dagje slotracen waarvoor ik de heren en natuurlijk ook Jolanda graag wil bedanken.